Откройте для себя новые необычные вкусы пива 1 день, более 10 лучших литовских пивоварен, более 50 изысканных вкусов пива - дегустируйте, узнавайте, оценивайте и выбирайте лучшее!
Mažas Pučkų šeimos bravoras įsikūręs 2013 metais Zuikinėje Kaune, prie pat Kauno marių kranto.
APYNYS
Bravoras „Apynys" beveik kiekvieną metų sezoną pristato naują alaus rūšį. Alaus skoniai įkvėpti išskirtinių gamtos produktų ir tradicinių Lietuvos ir pasaulio švenčių. Tai gyvas alus. Mūsų alaus virimo procesą galite matyti tiesiog sėdint bare už vieno iš stalelių. Viskas daroma su didžiausia meile ir pagarbą alui. Išdidžiai Jums pristatome mūsų alų:
„Green monster IPA"- tai amerikietiško indian pale ale (IPA) stiliaus alus. Naudojamų apynių kartumas suderintas su karameliniu salyklu ir avižomis, na o dar nepradėjus ragauti šio skonio, akimirksiu jaučiamas monstriškas laimų, greipfrutų bei tropinių vaisių aromatas. Alus yra nepasterizuotas, nefiltruotas, pusšviesis ir be jokių dirbtinių priedų. Stiprumas: 6,3% alk.tūr. Kartumas: 55 IBU Spalva (EBC): 23
„BLOND" – Lengvas tamsaus aukso spalvos elis. Aromate ir skonyje vienas kitą atsveria Pilsner, Pale Ale ir Munich šviesūs salyklai ir vaisiškai gaivūs amerikietiški Citra ir Centennial apyniai.Auksinės spalvos lengvas elis (viršutinės fermentacijos alus). Alus yra nepasterizuotas, nefiltruotas, be jokių dirbtinių priedų. Pavasariškai lengvas alus, be įsipareigojimų! Stiprumas: 4,8% alk.tūr. Kartumas: 23 IBU Spalva (EBC): 12
„Ūkas" – Tai belgiško tipo elis su lengvu, netradiciniu prieskoniu. Lengvas vasariškas alus, primenantis lengvą kvietinį alų. Žaliavos naudojamos tik pačios aukščiausios kokybės. Vanduo, kuris yra pagrindinė žaliava, iš giluminio gręžinio, prisideda prie išskirtinio skonio. Alus yra nepasterizuotas, nefiltruotas, gelsvos spalvos ir be jokių papildomų priedų. Stiprumas: 4,8% alk.tūr. Kartumas: 20 IBU Spalva (EBC): 13
„Vasaros griausmas SE" - Tikro Alaus sezoninis alus, kaskart tobulinant receptą kartu su Kauno bravoru "Apynys" 2017 metų šiltąjį sezoną pasitinkame specialiu Vasaros griausmo leidimu su garsiausiais Slovėnijos apyniais Styrian Goldings. Šie apyniai buvo išvesti 1930-aisais Styrijos kraštuose iš angliškų Goldings apynių - iš jų Styrianai paveldėjo ir mūsų alui atidavė atsigavusios žemės aromatus, o iš Savinjos upės, kurio saulėtuose krantuose jie auga - gaivinančio pikantiškumo. Geriausią anglišką Maris Otter salyklą pakinkėme tam, kad savo banga nuneštų jus į ateinančią vasarą! Stilius: Special Bitter . Stiprumas: 4,4% alk.tūr. Kartumas: 27 IBU Spalva (EBC): 5
„ROPA" –Raudonasis Okeanijos blyškusis elis – Alus virtas su naujosios Zelandijos ir amerikietiškais apyniais, be kelių rūšių spalvotųjų salyklų, šis alus sukurtas Lietuviškai žiemai. "Ropa" - jau trečias Tikro Alaus sezonas, kaskart tobulinant receptą kartu su Kauno bravoru "Apynys". Stiprumas: 5,6% alk.tūr.
„ ROGĖS " – tai užsienietiško ekstra stauto (Foreign Extra Stout) stiliaus tamsusis stiprusis alus. Jis pasižymi sodria juoda spalva, su tiršta rusva kremine puta. Skonyje ir aromate dominuoja tamsusis šokoladas su lengvomis vaisinėmis natomis. " ROGĖS " tai tiršto kreminio kūno alus su salstelėjusiu salykliniu ataskoniu, kuriam pusiausvyros įneša apynių ir deginto salyklo kartumas " ROGĖS " paprasčiausiai galima apibūdinti kaip: didesnis, stipresnis airiško sausojo stauto "pusbrolis", skirtas mėgautis ilgais šaltais žiemos vakarais! Stiprumas: 7% alk.tūr. Kartumas: 35 IBU Spalva (EBC): 94
1990 m. įsteigta A. Udrienės individuali įmonė. Pagrindinė įmonės veikla – „Kaimiško alaus" gamyba, didmeninė ir mažmeninė prekyba. 1995 m. buvo pradėtas gaminti „Kaimiškas Jovarų alus" pagal senąsias, daugiau kaip 130 metų senumo tradicijas.
A. UDRIENĖS IĮ
„Kaimiškas Jovarų alus" pasižymi maloniu aromatingu skoniu, yra nepasterizuotas, gaminamas naudojant miežinį salyklą, pačius geriausius aromatinius ir karčiuosius apynius, unikalias mieles. „Kaimiškas Jovarų alus" yra vertinamas už brandų, gryną skonį su išreikštų apynių aromatu ir kartumu, stiprumu ir kokybe.
Daryklėlėje gaminamas alus yra be jokių priedų, gamyboje nenaudojamas cukrus, o mielės – tik savos. 2015 metais „Kaimiškas Jovarų alus" šventė 20-ies metų jubiliejų, A. Udrienės individuali įmonė - 25-ių metų sukaktį.
Aldonos Udrienės „Kaimiško alaus" daryklėlėje daromas trijų rūšių alus. Alus pardavinėjamas ne tik Pakruojyje, bet ir keturiuose sostinės baruose. O degustuoti Aldonos alaus atvažiuoja svečiai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Prancūzijos, Rusijos, Anglijos, Švedijos, Čekijos, Ukrainos, Australijos ir kitų šalių. Svečiams aludarė papasakoja apie alaus darymą, pakviečia apžiūrėti eksponatų, smagiai primenančių alaus darymo ir gėrimo tradicijas.
2010 m. gegužės 4 d. A. Udrienės IĮ gaminamam „Kaimiškam Jovarų „ 6,5 proc., „ Jovarų" 5,6 proc. ir „Jovarų šnekutis" 6,0 proc. suteiktas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos tautinio paveldo produkto sertifikatas.
2012 metais. A Baryso režisuoto dokumentinio filmo demonstruotas „Kaimiško Jovarų alaus" darymas. Nuolat siekia populiarinti ir plėtoti kaimiškas tradicijas, skleisti jas ateities kartoms.
„Alus skirtas bendravimui, su kaimynu sueiti, kad linksmiau būtų, o nepasigerti. Mūsų „Kaimiškas Jovarų alus" yra tiems, kurie labiau mėgsta silpnesnius gėrimus. Toks pagal senas tradicijas padarytas alus ir gydo. Jis iš tulžies varo akmenis. Ne veltui Kazys Binkis yra pasakęs, kas alų geria, šimtą metų tveria. Tik alų reikia vartoti saikingai"
CRAFT AND DRAFT
kIPšAs (India Pale Ale), 5,5 % Apynių aromatu alsuojantis amerikietiškas IPA Tikriems craft alaus mėgėjams. Citrusinių vaisių, pušų spyglių bei gėliški kvapai nepaliks abejingų. Puikus balansas tarp solidžios salyklinės bazės ir apynių šėlsmo. Tinka pradedantiesiems apynių mėgėjams, bet jį jau pamėgo ir prisiekę IPA mylėtojai. Kaip ir visi mūsų gaminami alūs - tik iš natūralių medžiagų, nefiltruotas ir nepasterizuotas.
Craft Rat (Saison), 5,0 % Lengvas belgiškas šviesusis elis pilnas vaisių kvapo, labai gaivaus skonio ir pipiriško poskonio. Šis alaus stilius kilo iš Valonijos - prancūziškai kalbančios Belgijos dalies. Pavadinimas saison reiškia „sezonas", jis buvo verdamas šaltuoju metų laiku, o geriamas vasarą - atsigaivinimui, kai vyksta lauko darbai. Šiais laikais saison'as verdamas ne tik vasarai, bet darydami savo saison'ą mes laikėmės senųjų tradicijų :) Stiliaus rėmai labai platūs: nuo drumsto iki skaidraus, nuo vos karstelėjusio iki kartaus, gaminamo su prieskoniais ir be jų, nuo 4 iki 7 % stiprumo. Mūsų saison'as drumstas, 5% stiprumo, kvepiantis vaisiais, su poskonyje išryškėjančiu tipišku pipiriškumu. Beje, prieskonių šį kartą nedėjome, visus skonius sukūrė specialios tik šiam alaus stiliui gaminti naudojamos mielės. Toks tas mūsų CRAFT RAT - kartu ir kaimiškai grubokas (belgiškai kaimiškai :), bet tuo pačiu ir neįtikėtinai lengvai geriamas bei gaivus. Kaip ir visi mūsų gaminami alūs - tik iš natūralių medžiagų, nefiltruotas ir nepasterizuotas.
Šviesi ateitis (Pale Lager), 4,9 % Lengvas šviesusis lageras neišsirenkantiems Būna tokių dienų, kai nežinai, ką išsirinkti - norisi kažko neįpareigojančio. Tokioms dienoms yra skirtas mūsų alus „Šviesi ateitis". Labai šviesus ir lengvas, bet turintis subtilų skonį, užsibaigiantį lengvu apynių kartumu. Kaip ir visi mūsų gaminami alūs - nefiltruotas ir nepasterizuotas.
Medaus mėnuo (Honey lager), 4,7 % Su tikru medumi, bet nesaldus! Šviesusis lageras su natūraliu medumi. Medus jam suteikia švelnumo ir subtilų poskonį, bet tiesiogiai skonyje nėra jaučiamas. Būtinai paragaukite, net jei iki šiol ir nemėgote alaus su medumi. Medų perkame iš bityno Ukmergės rajone, alaus darymui naudojame lietuvišką salyklą. Kaip ir visi mūsų gaminami alūs - nefiltruotas ir nepasterizuotas.
Барон пригласил лучших пивоваров Литвы Более 10 пивоварен, более 50 сортов уникального пива!
Территория мастеров кулинарии
Лучшие блюда будут приготовлены по старинным рецептам на огне. По такому особому случаю Барон приподнесет в подарок гостям 3 лучших телят, множество зайцев, уток и перепелов, а также 20 бобров, 2 невода, полных линей и карпов, выловленных из Круойи, ну а на соусы и приправы пойдут растения из аптекорского сада Барона. Здесь свое умение смогут показать лучшие кулинары со всей страны.
Амбар рассказов, дегустации и дискуссий
Полезные сведения, интересные рассказы и дебаты о пиве в Великом Княжестве Литовском, в усадьбном хозяйства и в современной культуре. А также о соединении пива с блюдами высокой кухни и его влиянии на состояние здоровья и женскую красоту.
Двор «Бумбулов»
Традиционные состязания «Бумбулов» (только по ошибке они не попали в программу Олимпийский игр!): толкание воза, бег с бочками, метание перьев и многое другое.
Аристократические развлечения
Крокет с «отецом» латышского крокета Робертом Стафецкисом, конные скачки и игры, по дополнительной договоренности - езда в карете, верхом на маленьких лошадках, прогулки с Баронессой по особняку, выставка эротической фотографии межвоенных лет «Страсть», старинная фотосессия с поместным фотографом Таддеушем.
Развлечения для маленьких «Бумбулюков»
Поместные игры и занятия с дочками Барона, знакомство с животными усадьбы, катание верхом, детский спектакль «Дружба Волка и Лисы», мыльные пузыри и другие развлечения.
В течение дня будет проходить голосование за лучший шедевр от наших кулинаров и пивоваров.
А вечером – традиционная поместная литовская свадьба под открытым небом и танцы до зари!