Jūsų laukia daugiau nei 10 Barono atrinktų geriausių ir išskirtiniausių Lietuvos alaus bravorų, daugiau nei 50 skirtingų bei dar neragautų alaus skonių - degustuokite, bendraukite, pažinkite ir išrinkite geriausią!
Atraskite dar neragauto alaus skonius! Daugiau nei 10 geriausių Lietuvos alaus bravorų, daugiau nei 50 skirtingų alaus skonių - degustuokite, bendraukite, pažinkite ir išrinkite geriausią!
APYNYS
Bravoras „Apynys" beveik kiekvieną metų sezoną pristato naują alaus rūšį. Alaus skoniai įkvėpti išskirtinių gamtos produktų ir tradicinių Lietuvos ir pasaulio švenčių. Tai gyvas alus. Mūsų alaus virimo procesą galite matyti tiesiog sėdint bare už vieno iš stalelių. Viskas daroma su didžiausia meile ir pagarbą alui. Išdidžiai Jums pristatome mūsų alų:
„Green monster IPA"- tai amerikietiško indian pale ale (IPA) stiliaus alus. Naudojamų apynių kartumas suderintas su karameliniu salyklu ir avižomis, na o dar nepradėjus ragauti šio skonio, akimirksiu jaučiamas monstriškas laimų, greipfrutų bei tropinių vaisių aromatas. Alus yra nepasterizuotas, nefiltruotas, pusšviesis ir be jokių dirbtinių priedų. Stiprumas: 6,3% alk.tūr. Kartumas: 55 IBU Spalva (EBC): 23
„BLOND" – Lengvas tamsaus aukso spalvos elis. Aromate ir skonyje vienas kitą atsveria Pilsner, Pale Ale ir Munich šviesūs salyklai ir vaisiškai gaivūs amerikietiški Citra ir Centennial apyniai.Auksinės spalvos lengvas elis (viršutinės fermentacijos alus). Alus yra nepasterizuotas, nefiltruotas, be jokių dirbtinių priedų. Pavasariškai lengvas alus, be įsipareigojimų! Stiprumas: 4,8% alk.tūr. Kartumas: 23 IBU Spalva (EBC): 12
„Ūkas" – Tai belgiško tipo elis su lengvu, netradiciniu prieskoniu. Lengvas vasariškas alus, primenantis lengvą kvietinį alų. Žaliavos naudojamos tik pačios aukščiausios kokybės. Vanduo, kuris yra pagrindinė žaliava, iš giluminio gręžinio, prisideda prie išskirtinio skonio. Alus yra nepasterizuotas, nefiltruotas, gelsvos spalvos ir be jokių papildomų priedų. Stiprumas: 4,8% alk.tūr. Kartumas: 20 IBU Spalva (EBC): 13
„Vasaros griausmas SE" - Tikro Alaus sezoninis alus, kaskart tobulinant receptą kartu su Kauno bravoru "Apynys" 2017 metų šiltąjį sezoną pasitinkame specialiu Vasaros griausmo leidimu su garsiausiais Slovėnijos apyniais Styrian Goldings. Šie apyniai buvo išvesti 1930-aisais Styrijos kraštuose iš angliškų Goldings apynių - iš jų Styrianai paveldėjo ir mūsų alui atidavė atsigavusios žemės aromatus, o iš Savinjos upės, kurio saulėtuose krantuose jie auga - gaivinančio pikantiškumo. Geriausią anglišką Maris Otter salyklą pakinkėme tam, kad savo banga nuneštų jus į ateinančią vasarą! Stilius: Special Bitter . Stiprumas: 4,4% alk.tūr. Kartumas: 27 IBU Spalva (EBC): 5
„ROPA" –Raudonasis Okeanijos blyškusis elis – Alus virtas su naujosios Zelandijos ir amerikietiškais apyniais, be kelių rūšių spalvotųjų salyklų, šis alus sukurtas Lietuviškai žiemai. "Ropa" - jau trečias Tikro Alaus sezonas, kaskart tobulinant receptą kartu su Kauno bravoru "Apynys". Stiprumas: 5,6% alk.tūr.
„ ROGĖS " – tai užsienietiško ekstra stauto (Foreign Extra Stout) stiliaus tamsusis stiprusis alus. Jis pasižymi sodria juoda spalva, su tiršta rusva kremine puta. Skonyje ir aromate dominuoja tamsusis šokoladas su lengvomis vaisinėmis natomis. " ROGĖS " tai tiršto kreminio kūno alus su salstelėjusiu salykliniu ataskoniu, kuriam pusiausvyros įneša apynių ir deginto salyklo kartumas " ROGĖS " paprasčiausiai galima apibūdinti kaip: didesnis, stipresnis airiško sausojo stauto "pusbrolis", skirtas mėgautis ilgais šaltais žiemos vakarais! Stiprumas: 7% alk.tūr. Kartumas: 35 IBU Spalva (EBC): 94
1990 m. įsteigta A. Udrienės individuali įmonė. Pagrindinė įmonės veikla – „Kaimiško alaus" gamyba, didmeninė ir mažmeninė prekyba. 1995 m. buvo pradėtas gaminti „Kaimiškas Jovarų alus" pagal senąsias, daugiau kaip 130 metų senumo tradicijas.
A. UDRIENĖS IĮ
„Kaimiškas Jovarų alus" pasižymi maloniu aromatingu skoniu, yra nepasterizuotas, gaminamas naudojant miežinį salyklą, pačius geriausius aromatinius ir karčiuosius apynius, unikalias mieles. „Kaimiškas Jovarų alus" yra vertinamas už brandų, gryną skonį su išreikštų apynių aromatu ir kartumu, stiprumu ir kokybe.
Daryklėlėje gaminamas alus yra be jokių priedų, gamyboje nenaudojamas cukrus, o mielės – tik savos. 2015 metais „Kaimiškas Jovarų alus" šventė 20-ies metų jubiliejų, A. Udrienės individuali įmonė - 25-ių metų sukaktį.
Aldonos Udrienės „Kaimiško alaus" daryklėlėje daromas trijų rūšių alus. Alus pardavinėjamas ne tik Pakruojyje, bet ir keturiuose sostinės baruose. O degustuoti Aldonos alaus atvažiuoja svečiai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Prancūzijos, Rusijos, Anglijos, Švedijos, Čekijos, Ukrainos, Australijos ir kitų šalių. Svečiams aludarė papasakoja apie alaus darymą, pakviečia apžiūrėti eksponatų, smagiai primenančių alaus darymo ir gėrimo tradicijas.
2010 m. gegužės 4 d. A. Udrienės IĮ gaminamam „Kaimiškam Jovarų „ 6,5 proc., „ Jovarų" 5,6 proc. ir „Jovarų šnekutis" 6,0 proc. suteiktas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos tautinio paveldo produkto sertifikatas.
2012 metais. A Baryso režisuoto dokumentinio filmo demonstruotas „Kaimiško Jovarų alaus" darymas. Nuolat siekia populiarinti ir plėtoti kaimiškas tradicijas, skleisti jas ateities kartoms.
„Alus skirtas bendravimui, su kaimynu sueiti, kad linksmiau būtų, o nepasigerti. Mūsų „Kaimiškas Jovarų alus" yra tiems, kurie labiau mėgsta silpnesnius gėrimus. Toks pagal senas tradicijas padarytas alus ir gydo. Jis iš tulžies varo akmenis. Ne veltui Kazys Binkis yra pasakęs, kas alų geria, šimtą metų tveria. Tik alų reikia vartoti saikingai"
1990 m. įsteigta A. Udrienės individuali įmonė. Pagrindinė įmonės veikla – „Kaimiško alaus" gamyba, didmeninė ir mažmeninė prekyba. 1995 m. buvo pradėtas gaminti „Kaimiškas Jovarų alus" pagal senąsias, daugiau kaip 130 metų senumo tradicijas.
CRAFT AND DRAFT
kIPšAs (India Pale Ale), 5,5 % Apynių aromatu alsuojantis amerikietiškas IPA Tikriems craft alaus mėgėjams. Citrusinių vaisių, pušų spyglių bei gėliški kvapai nepaliks abejingų. Puikus balansas tarp solidžios salyklinės bazės ir apynių šėlsmo. Tinka pradedantiesiems apynių mėgėjams, bet jį jau pamėgo ir prisiekę IPA mylėtojai. Kaip ir visi mūsų gaminami alūs - tik iš natūralių medžiagų, nefiltruotas ir nepasterizuotas.
Craft Rat (Saison), 5,0 % Lengvas belgiškas šviesusis elis pilnas vaisių kvapo, labai gaivaus skonio ir pipiriško poskonio. Šis alaus stilius kilo iš Valonijos - prancūziškai kalbančios Belgijos dalies. Pavadinimas saison reiškia „sezonas", jis buvo verdamas šaltuoju metų laiku, o geriamas vasarą - atsigaivinimui, kai vyksta lauko darbai. Šiais laikais saison'as verdamas ne tik vasarai, bet darydami savo saison'ą mes laikėmės senųjų tradicijų :) Stiliaus rėmai labai platūs: nuo drumsto iki skaidraus, nuo vos karstelėjusio iki kartaus, gaminamo su prieskoniais ir be jų, nuo 4 iki 7 % stiprumo. Mūsų saison'as drumstas, 5% stiprumo, kvepiantis vaisiais, su poskonyje išryškėjančiu tipišku pipiriškumu. Beje, prieskonių šį kartą nedėjome, visus skonius sukūrė specialios tik šiam alaus stiliui gaminti naudojamos mielės. Toks tas mūsų CRAFT RAT - kartu ir kaimiškai grubokas (belgiškai kaimiškai :), bet tuo pačiu ir neįtikėtinai lengvai geriamas bei gaivus. Kaip ir visi mūsų gaminami alūs - tik iš natūralių medžiagų, nefiltruotas ir nepasterizuotas.
Šviesi ateitis (Pale Lager), 4,9 % Lengvas šviesusis lageras neišsirenkantiems Būna tokių dienų, kai nežinai, ką išsirinkti - norisi kažko neįpareigojančio. Tokioms dienoms yra skirtas mūsų alus „Šviesi ateitis". Labai šviesus ir lengvas, bet turintis subtilų skonį, užsibaigiantį lengvu apynių kartumu. Kaip ir visi mūsų gaminami alūs - nefiltruotas ir nepasterizuotas.
Medaus mėnuo (Honey lager), 4,7 % Su tikru medumi, bet nesaldus! Šviesusis lageras su natūraliu medumi. Medus jam suteikia švelnumo ir subtilų poskonį, bet tiesiogiai skonyje nėra jaučiamas. Būtinai paragaukite, net jei iki šiol ir nemėgote alaus su medumi. Medų perkame iš bityno Ukmergės rajone, alaus darymui naudojame lietuvišką salyklą. Kaip ir visi mūsų gaminami alūs - nefiltruotas ir nepasterizuotas.
Japoniškai - juoda mašina, arba juodas pipiras, o gal kai kam ir buvusi dyzelinių variklių gamykla Vilniuje.
Dalykai, kurie visai nesusiję, kaip ir tarpusavyje nesusiję jos kūrėjai. Trys skirtingos patirtys, kurių rankose gimsta alus.
Eksperimentai, geriausios žaliavos, jokių užuolankų, truputis paslapties - taip verda Kuro Aparatūra.
Ten kur matysi juodą šelmį katiliuką, bus patiektas bekompromisis mūsų kūrinys.
O kaip gi alus be gastronomijosšedevrų! Kulinariniais stebuklais po vienu stogu dalinsis išradingiausi Lietuvos gastronomai, kurie stebins netikėčiausiais egzotiško maisto ir alaus deriniais. Taip pat apie tai vyks pašnekesiai, diskusijos, ginčai!
GASTRONOMIJOS MEISTRŲ DIDYSIS KIEMAS Bus gaminami gardžiausi dvaro patiekalai senoviniu būdu ant ugnies. Šiai ypatingai progai Baronas dovanoja geriausią bandos jautį, pulką žąsų, ančių ir putpelių, o taip pat 20 bebrų ir 2 tinklus linų ir karpių, pagautų iš Kruojos upės, o pagardams dovanoja visą Aptiekoriaus prieskonių daržą! Čia savo sugebėjimus rodys geriausi dvarų gastronomijos meistrai iš visos Lietuvos: Eugenij, BBQ House, Vilmantas, London Grill, BBQ House, Tadas, Asorti, Ramada, Peligroso, Andrej, Pasidalinkime Receptais, Justinas, Lietuviška virtuvė, Danas, Virtuvės garsai, Artūras, Vingio Istorijos, Studio 9 ir kiti.
PASAKOJIMŲ, RAGAVIMŲ IR GINČŲ SVIRNAS Naudingi pranešimai, įdomūs pasakojimai ir debatai apie alų Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje, dvarų gyvenime ir moderniojoje kultūroje. Alaus derinimas aukštojoje kulinarijoje. "Alaus istorija Lietuvoje" - pranešėjai Antanas Astrauskas, Tomas Josas. "Naminė aludarystė" - pranešėjai Gediminas Navickas, Artūras Masiliauskas, Jonaistė Jusionytė. "Kaip atsiranda bravoras?" - pranešėjai Jonas Miežys (Genys Brewing Co.), Linas Zakarevičius (Sakiškių alus), Audrius Vidžys (Pilialaukis), Tomas Josas (Prohibicija). "IPA (r)evoliucija: vakar, šiandien, rytoj" - pranešėjas profesorius, žymus alaus ekspertas Linas Čekanavičius. Save išsamiau pristatys aludariai Pilialaukis, Prohibicija. Šio renginio nepraleis ir garsus alaus someljė Vidmantas Čičelis.
ARISTOKRATIŠKOS PRAMOGOS simultanas su Europos šachmatų čempione V. Čmilyte-Nielsen, kroketas su Latvijos kroketo „tėvu" Robertu Stafeckiu, žirgų lenktynės ir žaidimai, tarpukario erotinės fotogarfijos parodos „Aistros" lankymas, senovinė fotosesija su dvaro fotografu Tadeušu, papildomai susitarus: pasivažinėjimai karieta, jodinėjimai mažaisiais arkliukais, pasivaikščiojimai su Baronaite po dvaro rūmus.
BUMBULŲ KIEMAS Tradicinės Bumbulų spėkos (jėgos) varžytuvės (tik per klaidą neįtrauktos į olimpines žaidynes!): karties stūmimas, statinės nešimas, plunksnos metimas, šaudymo iš lanko varžybos Blindos prizui laimėti, žąsų lenktynės, vyrų ir moterų rankų lenkimo čempionatas su 2016-2017 metų Lietuvos čempionais (Janurijumi Musvicu, Renatu Zdanavičiumi, Ingrida Blinstrubiene ir kt.). Svirno rūsyje veiks Bumbulų (ne)legali užeiga, kur legalius ir nelegalius užsiėmimus demonstruos pats malūnininkas Levukas.
JAUNŲJŲ BUMBULIUKŲ UŽSIĖMIMAI Spektakliai, dvariški žaidimai-užsiėmimai su Baronaitėmis, dvaro ūkio pažinimas, jodinėjimas žirgais, burbulai ir kitos smagybės! Visą dieną dvaro amatininkai pažindins su amatais: kostiumininkė, siuvėja, bitininkė, vėlėja, audėja, kalvis, duonkepys. SEKMADIENĮ DAUGIAU DĖMESIO BUS SKIRTA GASTRONOMIJO!
Jūsų lauks degustacinės erdvės po stogu – didžiojoje Baltojoje salėje, dvaro Technikos dirbtuvėse, Spirito varykloje – tad jokie orai nebaisūs! Viso renginio metu vyks geriausio alaus ir kulinarijos šedevro rinkimai. Laimėtojų paskelbimas – sekmadienį.
O vakare – smagios, trankios, dvariškos, lietuviškos vestuvės po atviru dangumi ir šokiai „iki paryčių" su ByTikZyz!
BILIETŲ KAINA: 7 EUR (su bilietu gausite bokalą degustacijoms, bilietas galioja abi dienas). Vaikams nuo 4 iki 18 m. - 4 EUR RENGINIO DIENĄ BILIETUS PERKANT VIETOJE - JIE BRANGESNI IR JŲ KIEKIS - RIBOTAS!
<<< ŠEŠTADIENIS >>>
GASTRONOMIJOS MEISTRŲ DIDYSIS KIEMAS
14:30 val. ir 17:30 val. vyrų ir moterų rankų lenkimo čempionatas su 2016-17 metų Lietuvos čempionais (Janurijumi Musvicu, Renatu Zdanavičiumi, Ingrida Blinstrubiene ir kt.). 16:00 val. Spektaklis pagal Kazimierą Čiplį-Vijūną - „Bobutės susipyko". Tauragės asociacijos „Mažoji scena" teatras. 19:00 val. Geriausio Bumbulinių alaus apdovanojimai. 19:30 val. Interaktyvus kumečių užstalės spektaklis „Vestuvės pas Žaldoką". 21:00 val. Koncertas ir šokiai su ByTikZyz.
ARISTOKRATIŠKOS PRAMOGOS
14:00-16:00 val. ir 17:30-19:00 val. Kroketas su Latvijos kroketo „tėvu" Robertu Stafeckiu. 16:00 val. Šachmatų simultanas su Europos ir Lietuvos šachmatų čempione Viktorija Čmilyte-Nielsen. 17:00 val. Žirgų lenktynės.
PASAKOJIMŲ, RAGAVIMŲ IR GINČŲ SVIRNAS
"Alaus istorija Lietuvoje" - pranešėjai Antanas Astrauskas, Tomas Josas. "Naminė aludarystė" - pranešėjai Gediminas Navickas, Artūras Masiliauskas, Jonaistė Jusionytė. "Kaip atsiranda bravoras?" - pranešėjai Jonas Miežys (Genys Brewing Co.), Linas Zakarevičius (Sakiškių alus), Audrius Vidžys (Pilialaukis), Tomas Josas (Prohibicija). "IPA (r)evoliucija: vakar, šiandien, rytoj" - pranešėjas profesorius, žymus alaus ekspertas Linas Čekanavičius. Save išsamiau pristatys aludariai Pilialaukis, Prohibicija.
BUMBULŲ KIEMAS
13:00 val. Žąsų lenktynės. 13:30 val. ir 17:00 val. Bumbulų varžytuvės: karties stūmimas, statinės nešimas, plunksnos metimas ir kt. 13:00-15:00 val. ir 17:00-19:00 val. Šaudymo iš lanko varžybos Blindos prizui laimėti prie senojo Vėjo malūno. Visą dieną svirno rūsyje veiks Bumbulų (ne)legali užeiga, kur legalius ir nelegalius užsiėmimus demonstruos pats malūninkas Levukas.
BUMBULIUKŲ UŽSIĖMIMAI
13:15 val. Dvariški užsiėmimai su Baronaite. 14:00 val. Spektaklis vaikams „Lapės ir vilko draugystė". 15:30 val. Dvariški užsiėmimai su Baronaite.
<<< SEKMADIENIS >>>
GASTRONOMIJOS MEISTRŲ DIDYSIS KIEMAS
12:00 val. Dienos pradžia. 14:00 val. ir 15:30 val. vyrų ir moterų rankų lenkimo čempionatas su 2016-17 metų Lietuvos čempionais. 16:30 val. Geriausio Bumbulinių kulinarinio šedevro apdovanojimai. 17:00 val. Interaktyvus kumečių užstalės spektaklis „Vestuvės pas Žaldoką".
ARISTOKRATIŠKOS PRAMOGOS
16:00 val. Žirgų lenktynės.
BUMBULŲ KIEMAS
13:00 val. Žąsų lenktynės. 13:30 val. ir 15:00 val. Bumbulų varžytuvės: karties stūmimas, statinės nešimas, plunksnos metimas ir kt.
BUMBULIUKŲ UŽSIĖMIMAI
13:15 val. Žaidimimai su Baronaite 14:00 val. Spektaklis vaikams „Lapės ir vilko draugystė".
PAKRUOJIS – LIETUVOS DVARIŠKO GYVENIMO IR ALAUS TRADICIJŲ SOSTINĖ